Laskuri kilometrikorvausta varten

Kilometrikorvauksen enimmäismäärä vuonna 2023 on autolla ajettaessa 53 senttiä kilometriä kohden. Summa on seitsemän senttiä edellisvuotta suurempi. 53 sentin peruskorvausta voidaan kuitenkin korottaa tietyissä erityistilanteissa, kuten esimerkiksi lisämatkustajia kyyditettäessä tai peräkärryä kuljetettaessa.

Kun käytössäsi on hyvä laskuri, kilometrikorvaukset muodostuvat helposti pelkästään siihen syöttämäsi ajoreitin perusteella.


Matkakorvaukset helposti talteen – hyödynnä ilmaista laskuria kilometrikorvausten hakemiseen

Tee matkalasku helposti ilmaisella matkalaskulomakkeella. Lomake laskee kilometrikorvaukset (ja mahdolliset päivärahat) automaattisesti syöttämäsi reitin perusteella.

Valmiin matkalaskun saat suoraan sähköpostiisi, ja aikaa operaatioon kuluu noin minuutti.

Verovapaa kilometrikorvaus on siis enimmäismäärältään 53 senttiä, mutta työnantajasi maksaman korvauksen määrä voi olla tätä pienempikin.

Joissain tapauksissa työnantaja ei maksa kilometrikorvauksia lainkaan, koska pakollista tämä ei ole.

Tästä syystä kilometrikorvauksesta on hyvä sopia työsopimuksen tekemisen yhteydessä ja laittaa siitä selkeä merkintä sopimukseen.

Työnantaja voi maksaa km-korvauksen enimmäismäärän palkansaajalle verottomasti. Tämän yli menevä kilometrikorvaus on veronalaista tuloa palkansaajalle. Kilometrikorvauksia ei voida maksaa työpaikan ja kodin välisestä matkasta, vaan matkan täytyy tapahtua esimerkiksi työpaikalta asiakkaan luokse.

Jos auton kyydissä on toinen henkilö tai auton perässä vedetään perävaunua, voidaan näistä tilanteista maksaa ylimääräistä kilometrikorvausta.

  • Vuonna 2023 kuljettajan lisäksi yhden henkilön kyyditseminen työasioissa tuo 4 senttiä lisää kilometrikorvaukseen
  • ja perävaunun kuljettaminen tuo 9 sentin korotuksen km-korvaussummaan.

Kilometrikorvaus on aina riippuvainen siitä minkälaisella kulkuneuvolla matkaa tehdään. Autolla matkaa tehdessä kilometrikorvauksen määrä on 53 senttiä kilometriä kohden, kun taas matkaa taittaessa esimerkiksi moottorikelkalla kilometrikorvauksen määrä on 129 senttiä kilometriä kohden.

Kaikki korotusluokat ja summat voit tarkistaa kilometrikorvaustaulukosta.