Tee matkalasku

Tee matkalasku

Näin teet matkalaskun helposti netissä

Matkalasku on asiakirja, jolla työajallaan matkannut henkilö laskuttaa työnantajaltaan takaisin matkasta aiheutuneita henkilökohtaisia kuluja.

Tälle sivulle on koottu kaikki tarvittava tieto, jotta matkalaskun tekeminen ja verottomien korvausten saaminen onnistuisi mahdollisimman helposti.


Mitkä ovat matkalaskun vaatimukset?

Matkalaskun tarkat yksityiskohdat vaihtelevat organisaatiokohtaisesti, mutta useimmiten ainakin seuraaville tiedoille olisi käyttöä:

  • matkustajan nimi
  • matkustajan pankkitilin numero
  • matkan alkamis- ja päättymisajankohta
  • käytetty kulkuneuvo
  • matkan kohde sekä
  • syy matkan tekemiseen.

Matkalaskun liitteenä henkilö toimittaa työnantajalleen kuitit korvattavista kuluista. Tällaisia kuluja ovat esimerkiksi taksikuitit, lentolippujen kannat, sekä hotelli- ja ravintolakulut.

Lisäksi matkalaskuun merkitään mahdolliset matkapäivärahat, tulonhankkimiskulut sekä muut vastaavat laskutuskelpoiset kulut.

Kokeile ilmaista matkalaskuria tästä


Matkapäivärahat vuonna 2023

Matkapäivärahat maksetaan matkavuorokausittain.

  • Jos työmatkan kestoaika on yli 6 tuntia, maksetaan osapäiväraha jonka enimmäismäärä on 22 euroa.
  • Jos työmatka kestää yli 10 tuntia, maksetaan kokopäiväraha 48 euroa.

Luvut ovat vuodelta 2023 ja ne koskevat kotimaanmatkoja.

Lisätietoa aiheesta: Kotimaan päiväraha 2023


Mikä lasketaan työmatkaksi?

Suurimmassa osassa tapauksista jaottelu on helppoa. Työmatkoiksi määritellään sellaiset matkat, jotka henkilö tekee erityiselle työntekemispaikalle työtehtäviä hoitaakseen.

Toisin sanoen: matkat kotoa työpaikalle ja sieltä takaisin eivät ole työmatkoja, vaan nämä kulut vähennetään henkilökohtaisessa verotuksella halvimman mahdollisimman matkustusvaihtoehdon mukaan.

Sen sijaan matkat kotoa tai työpaikalta asiakkaan luokse lasketaan työmatkoiksi.


Matkalaskujärjestelmä tai mobiilisovellus helpottaa matkalaskurumbaa

Matkalaskujen teko voi viedä runsaasti aikaa yrityksen matkahallinnossa. Tätä prosessin osaa voidaan helpottaa matkalaskujärjestelmällä. Matkalaskujärjestelmä on sähköinen ohjelmisto, jolla yritykset hallinnoivat matkalaskuja.

Järjestelmään tallennetaan muun muassa verottajan hyväksymät päivärahat sekä tuodaan sähköisesti matkatili- ja yritysluottokorttitapahtumat. Järjestelmät automatisoivat sähköisesti matkalaskujen käsittelyn ja näin tehostavat yrityksen toimintoja.

Jos työmatkustelu on säännöllistä, helpoiten nappaat matkakorvaukset talteen käyttämällä puhelimessa toimivaa helppoa matkalaskusovellusta.


Tutustu ilmaiseen matkalaskupohjaan, joka toimii Excel- ja pdf-muodoissa

Matkalaskun tekemisen ei tarvitse olla hankala ja runsaasti aikaavievä operaatio. Tarjoamme käyttöösi valmiin matkalaskupohjan, jonka täyttämällä voit hakea työnantajaltasi kilometrikorvauksia ja päivärahoja.

Vaihtoehtoja lomakkeen täyttämiseen on kaksi. Voit ladata Excel-pohjan, johon voit itse päivittää matkan tiedot tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen avulla.

Vaihtoehtoisesti voit syöttää matkasi tiedot sähköisesti suoraan ruudullasi näkyvään lomakkeeseen, jonka jälkeen saat valmiin matkalaskun pdf-tiedostona sähköpostiisi.

Helppoa ja kivaa.

Tutustu matkalaskupohjaan!